YAPISAL KABLOLAMA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

Hizmetlerimiz


YAPISAL KABLOLALAMA

Yapısal kablolamada  başarının en önemi 3 ana faktörü vardır.

  • Doğru tasarım ve projelendirme
  • Kaliteli işçilik
  • Test etiketleme ve dökümantasyon

Yapısal kablolama sistemleri, bir binanın ses, veri, görüntü ve çeşitli bina yönetim sistemlerini (kamera, hırsız alarm, güvenlik girişi, yangın alarm, enerji sistemi gibi) birbirine entegre eden kablolama ve bağlantı ürünlerinin oluşturduğu yönetilebilmeye ve genişlemeye imkan sağlayan bir yapıdır.

DATA (BAKIR) KABLOLAMA SİSTEMLERİ

Simkar olarak müsterilerimizin talepleri doğrultusunda bina içi ve dışı projelendirerek cat 5e cat 6 Cat7 ürünler Fiber optik kablolar (multi mode, single mode ) kullanarak sistem kurulumu yapılır. Data ve test dokümantasyon işlemi yapılarak teslim edilir.




FİBER OPTİK KABLOLAMA SİSTEMLERİ

Fiber optik kendi boyunca içinden ışığınyönlendirebildiği plastik veya camfiberlerden oluşmuş bir optik fiberdir. Optik fiberler diğer iletişim malzemelerine oranla uzun mesafelerdeki veri iletişiminin daha hızlı ve yüksek değerlerde yapılabilmesine olanak verdikleri için fiberoptik haberleşme sistemlerinde çok sıklıkla kullanılmaktadırlar. Metal kablolar yerine fiber kabloların kullanılmasının nedeni, daha az kayba neden olmaları ve elektromanyetiketkileşimden etkilenmemeleridir. Optik fiberler aynı zamanda bir çok sensör (alıcı) ve benzeri uygulamaların yapımında oldukça sık olarak kullanılmaktadırlar.

Fiber optik sisteminin diğer sistemlere göre avantajları:

  • Yüksek hızda olması.
  • Uzun repetör aralıklarına imkân vermesi.
  • Kanal başına düşen maliyetinin düşük olması.
  • Elektro-manyetik parazitlerden etkilenmemesi.
  • Çevre şartlarından etkilenmez.

Otdr test ve dökümantasyon işlemi yapılarak teslim edilir.

TELEFON KABLOLAMA SİSTEMLERİ

Telefon kablolama altyapısı işletim yönetim ve verimlilik acısından ileriye dönük genişleyebilir bir Projelendirme gerekmektedir, Telekomun binanıza kadar ulaştırmış olduğu harici hatlarınızı doğru cihazlarla (kabin, patchpanel, patch cord, santral, priz v.b) sistem data kablolama kullanılarak telefon ağ alt yapısını sorunsuz olarak teslim eder.



UPS - KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI

UPS cihazı şehir elektrik şebekesinin ani kesinti ya da enerjideki sürekli dalgalanmalardan dolayı kullanılan cihazlara zarar vermesini engeller. Elektrik kesildiğinde bilgilerinizi kaydedip bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatmanız için size zaman sağlar. Enerji sisteminizi uzaktan yönetebilmenizi sağlar. UPS cihazından elde edilen elektriği bilgisayarlara ve diğer elektronik cihazlara kadar ulaştırabilmek için bağımsız bir güç tesisatı yapılmalıdır. Diğer şebeke tesisatından fark edilir bir biçimde ayrılmış elektrik priz hattı, ups besleme hattı, sistem topraklama, dağıtım panosuyla projelendirilmelidir.


ELEKTRİK KABLOLAMA

Elektrik Projelendirmesinde gerekli olan kazı, kablo, pano ve dağıtım kutuları kullanılarak sistem teslim edilir. SİMKAR  elektrik elektronik olarak proje ve teknik uygulama alanında hizmet vermiş olduğu sistemler

  • Enerji nakil Hatları.
  • Orta Gerilim Şalt Tesisleri ve Trafo Merkezleri.
  • Alçak Gerilim (0,4kV) enerji dağıtım sistemleri ve panoları.
  • Orta Gerilim enerji dağıtım sistemleri ve panoları.



TOPRAKLAMA

Bütün binanızın, elektronik cihazlarınızın, bilgisayarlarınızın topraklanmış olması gerekmektedir. Topraklamanın size sağlayacağı avantajlar; Topraklama sizi elektrik çarpmalarına karşı korur. Yıldırımların oluşturduğu ani yüksek gerilimler toprağa akar ve ne size ne de herhangi bir cihazınıza zarar vermez. Elektrik kablolarında ve cihazlarda oluşan manyetik atlamalar topraklama sayesinde hiçbir cihazınıza zarar vermez. Maddi değeri yüksek olan hassas elektronik cihaz yatırımlarınızı elektrik kaçaklarının neden olacağı zararlardan koruyabilirsiniz. Topraklanmış bir sistemde çalışan cihazlarınız sorunsuz çalışacağından daha verimli sonuçlar elde edersiniz.



BİLGİ İŞLEM VE SİSTEM ODALARI

Sistemin beyni konumundaki bilgi işlem odalarının planlaması ve proje aşamasında dikkat edilmesi gerekenler vardır İhtiyaca karşılık verebilecek ve ileriye dönük bir çalışma yapılması gerekmektedir. Güvenli bir sistem odası için yangın, toz, deprem, patlama, aşırı sıcaklık, elektriksel gürültü, nem, su, Bu tip olasılıklar dikkate alınarak planlanması gerekmektedir.



KAMERA CCTV SİSTEMLERİ

CCTV sistemi. Daha çok güvenlik nedeniyle uygulanır. CCTV sistemlerinde Mekânın özelliklerine göre projelendirme yapılarak sistem kurulumu yapılır değişik tipte kameralar kullanılır. Her bir projeye göre kamera tipi ve özelliği değişiklik gösterir.

1.Renkli Kameralar. 2. Dome Kameralar. 3.Speed Dome Kameralar. 4.IP Kameralar. 

5.IP Speed Dome Kameralar. 6.Digital Network Video Server Kayıt Cihazları. 7.Lensler. 

8.Digital Video Kayıt Cihazları ve Monitörler.

YANGIN İHBAR SİSTEMLERİ

Yangın ihbar sistemleri oteller kapalı diğer büyük alanlar çeşitli hammaddeler veya mamul mal bulunduran pamuk plastik ahşap polyester kâğıt vb Depo fabrika atış alanlar yanıcı parlayıcı madde gaz kaçağı riski bulunan yerler sanayi tesislerinden evlere kadar ihtiyaç olan her mekânda can ve mal güvenliğini yangına karşı erken uyarı sağlayarak koruyan sistemlerdir. Çeşitli detektörlerden oluşan sistemler aynı zamanda başka birkaç sisteme entegre olarak çalışabilir. Alarm anında havalandırmayı açabilir asansörü istenen yere getirip tekrar çalışmamasını sağlayabilir yangın söndürme sistemlerini devreye sokabilir vb önlemlerin otomatik olarak alınmasına olanak tanır.



AYDINLATMA SİSTEMLERİ

Proje durumuna göre tavan aydınlatma masa aydınlatması altyapısı enerji hatlarıyla çekilerek 

montajı yapılıp teslim edilir.


KABLO KANALLARI SİSTEMLERİ

Projelendirme durumuna göre plastik yâda sac kanallar kullanılarak bina içi kablo geçişlerinin düzenlenmesi yapılarak teslim edilir.